Monday, July 16, 2007

A right royal mess

Började se på den nya versionen av Casino Royale igår. Hade jag betalat för att se den på bio hade jag känt mig lurad, för fy så usel den var. Den fick spoofvarianten med David Niven att framstå som genomarbetad och välspelad.
Låt vara att figuren Bond inte känns så fräsch idag som han kanske gjorde när Ian Fleming skrev sina böcker, men gosse vilken skräpfilm.
Inget av charmen i de gamla Bondfilmerna och till och med mindre story än den genomsnittliga Bondfilmen brukat ha. Istället har man försökt ersätta handling med action och det håller bara inte. Att man inte håller sig till storyn i böckerna är på något vis standard, det har de aldrig gjort, men att i sin iver att uppdatera Bond tappa handlingen helt är mindre bra.
Daniel Craig har jag inget emot - han var utmärkt i Layer Cake - men någon Connery kan man knappast säga att han är. Förslaget att att ha Ewan McGregor till ny Bond tilltalade mig mkt mer, inte minst därför att Bond faktiskt skall vara skotte, men nu blev det alltså den blonde public school-pojken. Början till slutet för Bond säger jag, och det kanske kan vara på tiden.

Fräscht att rescensera fjolårets filmer kanske ni tycker, men då svarar jag blättan-blättan-bläh.

1 comments:

Unknown said...

Förra årets? Pah, småpotatis. Någon gång när jag har tid ska jag recensera Åsa-Nisse i popform (från 1964), som jag såg förra helgen.