Monday, July 23, 2007

Det är över - SPOILERS

Skulle du inte ha läst senaste Pottharry rekommenderar jag att du återkommer när du gjort det. Du är varnad.





Nu har sorgearbetet börjat för fru som måste finna sig tillrätta i en värld där Severus Snape är död. Att han var en hjälte när han dog är klen tröst när dumme Harry och de andra korkade barnen minsann får leva och yngla av sig. Hjälten i hela historien är död; hans död var onödig, och nu är Fru otröstlig. Hon har försökt intala sig att "yeah it was really sad WHEN THE LADY STOPPED WRITING THE GUY" men det fungerar faktiskt inte så. Litterära karaktärer är nog så verkliga och man kan investera lika mycket känslor och tid i dem som i andra människor.
En del av detta är att hon sörjer sin allra första fandom och jag förstår henne, men kanske att hon kan hitta en annan kärlek, en ny intelligent, besk man med lite djup i karaktären. Gregory House är nog det närmaste som bjuds just nu, men det kan ju dyka upp nya...

Annars kunde man hoppas att Rowling gör som Neil Gaiman och ger ut en volym till bara för att knyta ihop alla trådar hon lämnat hängande, men sådan tur kanske vi inte har.
Hursom, sorgearbetet fortgår och det tröstas med glass och kattmagekliande.
Dessutom frossar hon i Russian Reversals och skratt hjälper. Bidrar med en egen hastigt klippt och klistrad (jag vet att den inte håller sig till regeln om att sista ordet skall vara you, men vadfan):

0 comments: