Saturday, March 24, 2007

Två timmar ohöljd homoerotik

Japp, igår var vi och såg 300. Om man bortser från det tveksamma politiska budskapet (vår kultur hotas av de religiösa horderna från öst, och vi måste lyssna på kungen när han vill ha krig), om vi bortser från små detaljer som att perserna inte var svarta; att "The Immortals" inte var odödliga på något vis utan bara ett elitregemente i den persiska hären vars förluster alltid omedelbart ersattes; att Sparta inte var en demokrati på långa vägar när osv osv i all oändlighet så var det två väldigt underhållande och grafiskt snygga timmar.


Tempot var högt, actionsekvenserna snygga, kung Leonides spelades av en glasweigan som stundtals lät som en korsning mellan Sean Connery

och Brian Blessed

(och det kan aldrig vara fel) och för konnässörer av deffade män iförda endast svart lädersuspensoar, hjälm och mantel (spartanernas bröstpansar lämnades därhän av visuella skäl förmodar jag) var det en högtidsstund.

Ja och så tycks regissören vara fascinerad av bröstvårtor för sådana förekom ymnigt i närbild. På det hela taget en bra film alltså.

0 comments: