Sunday, December 28, 2008

Ars longa, vita julen


Så har då större delen av vår julsemester i Gävle gått och det har varit väldigt trevligt. Hektiskt men trevligt. Det har varit skridskoåkning, samvaro, promenader, shopping och utflykter i ett. Och så maten, herregud maten. Trinda som små grisar kommer vi att vara när vi far hem den förste.
Solnedgång över Hille


Annandagen var precis hela Gävles befolkning på Valbo Köpcentrum


Vi har också haft några smärre kulturkrockar sedan vi landade på fosterjorden, vilket är lite kul. Här har vi t.ex. gått och gnällt lite över hur bakom britterna är i allt jämfört med oss framåtsträvande svenskar, bara för att finna att de flesta svenska affärer tydligen använder magnetremsan istf chippet när man betalar med kort.
Vi har också lite piffigt utlandssvenskt sådär förundrats över hur dyr maten är i Sverige, men så insåg vi att så lite som våra pund är värda är det inte speciellt konstigt alls. I själva verket har det inte på länge varit ett så bra läge att som svensk fara till England och leka valutaschwein. Taskig timing från vår sida helt enkelt...


Bättre timing hade vi däremot när det gällde Gävles berömda julbock. Fru hade lovat sina kollegor att ta lite bilder från det exotiska Sverige att visa upp, och vad kunde vara mer svenskt än en julbock? Alltså tog jag redan första dagen på plats bilden nedan så att Fru kunde tjäna som måttstock för bockens väldighet.




Det var bra gjort, för knappt var julen överstökad innan bocken brann. Bilden nedan är från bockens webcam. Totalt har tydligen bara tolv bockar klarat sig oskadda från sitt uppdrag sedan 1966, så egentligen överraskade det nog ingen.
Vid okulärbesiktning fann vi att det fanns de som hade förslag på hur brandskador skall undvikas under kommande jular...


På skyltarna står det "Vad var det vi sade" och "Tänk betong" med avsändare "Betongbranschen".



Idag har varit en extra fullpackad dag med utflykt med korvgrillning halva dagen och samvaro hos svågern på kvällen. Det blev fika och guitar hero, så nu får jag sluta skriva eftersom min vänsterarm är duktigt trött efter timmar av finlir. För att vara första gången jag spelade gick det inte illa alls, även om Fru var snabbare på att greppa precis hur det gick till. MKT roligt!


Glöden börjar bli grillbar

Vi har fått vårt lystmäte på svensk natur för ett tag

0 comments: