Friday, November 28, 2008

På spaning efter den peng som flytt

Jag läste på Crooked Timber om hur det visat sig att börsmäklare i USA sålt obligationer som de inte har för två biljoner dollar. Det låter inte bra alls tycker jag, men tydligen är detta inte straffbart på något vis utan en risk man får ta på marknaden.
Hursomhelst stötte jag i kommentarerna på uttrycket "fractional reserve" som jag aldrig förut hade hört. Efter lite luskande fann jag att det är när banker och andra finansinstitutioner belånar säkerheter som redan är använda för andra lån, dvs de lånar ut pengar de inte har och skapar mervärde för sig själva ur tomma luften. Detta är inte heller straffbart i sig, men till slut kan banken inte täcka sina skulder om det börjar gå illa och så får vi alla betala för deras påhittighet.

Det var när jag letade efter förklaring till fractional reserve som jag till min förvåning stötte på denna klara och lättillgängliga genomgång av vad som felas den internationella bankvärlden i en republikansk kongresskandidats blogg. Det jag undrar över är varför han ser felen men nöjer sig med att konstatera att det behövs en stark centralbank för att hålla ordning (i sig naturligtvis förvånande för en republikan) på bankmarknadens excesser.
Nu har jag förstås inte alls ekonomperspektiv, men som sparare tilltalas jag mer av idén med räntefri sharia banking än tanken på en centralbank som likt en holländsk pojke skall stoppa fingrar i de andra bankernas rämnande dammar.
Eller också kunde envar äga sitt eget mervärde, varvid banker som vi känner dem skulle försvinna, men det vore väl för mycket begärt...



----------------
Now playing: Filter - Filter - Hey Man Nice Shot
via FoxyTunes

Thursday, November 27, 2008

Landstingeling


Jag fick jobbet på KCC i Maidstone och börjar på måndag! Inte lika bra betalt eller lika fräckt som det i London men bra mycket mer praktiskt och närbeläget (1h med tåg varje väg). Hurra för mig!


----------------
Now playing:
Yma Sumac - Gopher
via FoxyTunes

Geekdom

Simon Pegg skriver på sin MeMeMeSpace-blog ett stycke förtjusande fanfic. Precis så måste det ha gått till när resterna av Jediorden bestämde sig för att gömma Luke och Leia. :)


----------------
Now playing: Richard Cheese - Personal Jesus 2006
via FoxyTunes

Balls!


Landade inte jobbet på Inmarsat. Attans. För att tala med The Tick "Don't count your weasels until they pop". Onwards and upwards!


----------------
Now playing: Led Zeppelin - Dazed and Confused
via FoxyTunes

Tuesday, November 18, 2008

Inget får vara enkelt

Igår var jag på förintervju (jag fick hålla ett fem minuters föredrag om customer service och teamwork) i Maidstone och idag ringde de och sade att de gillade mig som hejsan och gärna ser mig på riktig intervju den 26e.

Vad gör jag om jag blir erbjuden bägge jobben? Det ena är spännande och välbetalt men med väldigt långa dagar (tolvtimmarsskift + restid ToR London), det andra är i princip samma som jag gjort på mina senaste jobb till lite lägre lön men mycket närmare hem. På bägge ställena verkar det vara trevligt folk och nu är jag lite tveksam till vad jag helst vill

----------------
Now playing: Stephen Fry - Delve Special - S02 - E04 - The Nicholson Story
via FoxyTunes .

Thursday, November 13, 2008

Intet är som väntans tider

Senaste nytt på jobbfronten är att det dröjer till tisdag innan de är klara med alla intervjuer men å andra sidan är det hux flux tre tjänster som skall tillsättas. Jag försöker släppa det och fokusera på intervjun för Kent County Council (motsvarar landstinget ungefär) på måndag.

Kvällspromenad den femte november för att se på fyrverkerierna

Friday, November 07, 2008

Good stuff

Är helt insnöad på dan le sac VS scroobius pips låt "Thou Shalt always Kill". Thou shalt not question Stephen Fry!

A two horse race

Rekryteraren för jobbet på Inmarsat ringde just och berättade att de var väldigt nöjda med min intervju och att det i princip står mellan mig och en till. Kul att de gillade mig förstås, men det här med 50% chans vet jag vet inte riktigt hur jag skall ställa mig till om jag skall vara ärlig.

På bilden är det av ngn anledning tre hästar men ni förstår vad som menas

Och apropå hästar och tävlan skall någon galning arrangera chariot racing á la Ben Hur i the Millennium Dome, numer The O2 Millennium Dome. Med en budget på £15 millioner skall det tydligen bli en spektakulär jättetillställning av Cecil B DeMille-proportioner. Förlåt en yngling, men finns det verkligen en marknad för den typen av spektakel idag och är det inte ganska farligt för både hästar och kuskar att fara runt med en tvåhjulig romersk bigae i en stor ring med andra ekipage som trängs?

Thursday, November 06, 2008

Morf calling Orson

Följande i Frus fotspår vill jag här få dela med mig av en Warholisering av en morf av mig och Hugh Laurie. Sådant hittar man på när man är stressad men redan har strukit det som skall strykas och rakat det som skall rakas och har ett par timmar till man skall ta tåget till London. Ack oh ve.

Wednesday, November 05, 2008

Overwhelming

Ibland blir man lite nervös.

Som jag inför morgondagens jobbintervju.