Friday, October 31, 2008

LEGO on the beach

Nu har ngn lekt med dansk plast på offentlig plats...


Oh frabjous day!

De gillade mig ("they loved you and you passed with flying colours") och jag har gått vidare till vad rekryteraren lovar är den absolut sista intervjuomgången. Det tror jag när jag ser Eddie på stationen, som vi brukade säga i Göteborg.

Någon gång i början av nästa vecka får jag fara till London igen men hej vad gör man inte...

Thursday, October 30, 2008

Intervjuläget

Idag fick jag stiga upp i ottan. Jag inledde med lite kattkel innan jag iförde mig intervjukostymen och traskade huttrande till stationen. Bother, jag borde ha tagit halsduk.
Trots att Ramsgate är startstation för tåget var det en kvart försenat innan det ens kom in på perrongen. Med byte i Faversham kom jag likafullt fram i hyfsad tid till London. För säkerhets skull tog jag iaf tunnelbanan till Old Street och hann då rentav med en gratis dubbel espresso på Starbucks (deras kortmaskin var trasig).

Själva intervjun bestod av en skriven del, en muntlig del och ett grupparbete. Bizarrt.
Imorgon får jag reda på om jag gått vidare till nästa intervju, den sista i raden. Den som vinner den omgången får jobbet. I mitt tycke tar de väl mycket tid från sina sökande men vad vet jag.
Kanske är det ett psykologiskt experiment?

På väg tillbaka försökte jag promenera från Old Street till Cannon Street station, och gick hopplöst vilse på denna 2km långa sträcka. Det trevliga med det var att jag fick upptäcka lite nya bitar av centrala London, det mindre trevliga att det var kallt som attan.
Nästa gång skall jag vara bättre rustad.
Väl hemma hann jag säga hej till Fru som skulle iväg på utekväll med kollegorna, och nu har jag lämnat över katten till sin ägare som var trevlig. En gissning säger att hon snart är tillbaka, och vem är jag att klaga?

Poultry? Poultry!


Så det är HÄR det ligger


Hur man behåller en fasad men river huset


De verkar inte alldeles säkra på vad som pågår här


St Pauls i skumt motljus

Oh noes

David Tennant slutar som Doctor Who!

Vem skall nu vara intergalaktisk hjälte i en polistelefonbox? Skvallret säger att bland de påtänkta finns Paterson Joseph (som redan varit med i två avsnitt av serien iofs) som man tidigare sett i bla fantastiska sjukhuskomedisåpan Green Wing (två lysande säsonger och ett uselt avslutande specialavsnitt). Det vore i så fall ett val jag kunde leva med om Tennant nu envisas med att gå vidare till seriösa roller och välbetalda filmgig.

Paterson Joseph

Wednesday, October 29, 2008

Vi fick en smula katt...

Hux flux medan fru stod och lagade mat dök mamman till den lilla katten i antikaffären (ni som varit på besök hos oss vet) upp och ville ha värme, sällskap och all fisk i huset.

Vår besökare

Hennes dotter

Det var bara för Fru till att hala fram en 300-grams fiskfilet ur frysen och börja tillaga den och under tiden kröp kissen (vi tror att detta är Daisy) upp i min famn, spann som hejsan och dreglade en stor pöl på min tröja.
Vi är vådligt frestade att behålla henne men vi vet ju faktiskt var hon bor, även om hon nu tycks anse vårt hem vara ett annex till hennes eget. Ute är det novemberkallt och regnigt och hon har ingen alls lust att gå tillbaka ut i kylan, hennes ägare är inte hemma just nu och vi vet inte riktigt hur vi skall göra. Den improviserade kattlådan av diskbalja + blomjord stod inte McGyver efter och kissen insåg raskt vad den var till för, sedan hon övervägt och avvisat både duschkabin och badkar.

Som nödlösning behåller vi henne över natten men lämnar fönstret i trappan öppet och vi har satt en lapp med en kortfattad rapport i en plastficka på antikafförens dörr, mkt mer kan vi inte göra när kissen nu vägrar gå. Vi får njuta av spinn och kel så länge det varar. Jag skall inte låtsas som att det inte var välkommet med lite kattkel såhär timmarna innan jag skall upp och ta morgontåget till London för stor intervju.

Små katter gillar kokt fisk

Friday, October 24, 2008

Addicted


Jag är fullkomligt fast i World Of Goo, ett supersött spel där man bygger strukturer av intelligenta slemblobbar som piper av förtjusning. Det är galet skoj. Ladda ner demon på länken ovan och lek en stund.

Tuesday, October 21, 2008

Sådant här ser man inte i Sverige

En lokal handlande i dödsbon har tillgripit en ovanlig metod för att jaga sin sons mördare.


Tilläggas bör kanske att den skjutne sonen hade flera domar för att ha dealat droger och att hans död förmodligen skulle kunna sägas vara ett dödsfall i arbetet. De flesta i Margate-trakten tror sig också veta vem som låg bakom dådet, men landets mkt stränga förtalslagstiftning gör det oklokt att utpeka någon utan synnerligen starka bevis...

Kort kurs i kommenterande

På förekommen anledning följer nedan en kort kurs i hur att lämna kommentarer på min blogg.


Klicka på "comments"

Skriv det du vill skriva och fyll i ditt namn


Klicka på publish eller preview beroende på om du vill förhandstitta eller publicera direkt

Söndagspromenaden

Det finns verkligen inga årstider längre. Se bildbevis nedan från vår promenad den 19e oktober.

Det slutar aldrig blomma I (Min ipomoea)

Det slutar aldrig blomma II

Det slutar aldrig blomma III

Annalkande högvatten


Strandliv i högvattnets tid

(fortsatt) Nervööööös

Med ingen framförhållning alls ringde igår eftermiddag en rekryterare och ville att jag skall komma på intervju i London idag för ett jobb som verkar spännande. Aaargh jag dör.




Uppdatering:
Som det skulle visa sig dog jag inte alls. Jag mötte den trevliga rekryterardamen i lobbybaren på Kings Way hotel i Camden, och hon tyckte jag passade så bra som allra helst för jobbet. Nu återstår bara att övertyga själva företaget om den saken. I och för detta skickade hon hem mig med en lätt omarbetning av min CV i hemläxa, något som måste bli klart ikväll för att hon skall kunna pusha för en telefonintervju för mig imorgon. Eeeeek.
Om de gillar mig på telefon kan jag bli en av två eller tre som får komma på riktig intervju på plats med marknadschef, avdelningschef och teamleader. De lägger tydligen väldigt stor vikt vid att anställa rätt personer och nästan ingen lämnar företaget när de väl är anställda. Villkoren låter ok (rullande sexveckors skiftschema); man får både pension, bonus och fringisar; lönen är sisådär £6K mer om året än jag hade på Pfizer; och de har utmärkta karriärmöjligheter internt. Snälla ni håll tummarna!

Sunday, October 12, 2008

Söndagspromenad

Vi hade lämnat badkläderna hemma, annars var det varmt nog.

Idag traskade vi i stekande solsken längs stranden till viking bay, bland promenadpensionärer, glada vovvar och av någon anledning en tv-inspelning. Hela helgen har det varit riktigt varmt, sisådär tjugofem grader eller så om dagarna, och min ipomoea som vägrar ge tappt efter tre månader blommar fortfarande varje dag. Heder åt en sådan växt!

The white cliffs of Thanet

Efter värmen var vi lite matta och jag svär på att jag såg ett flertal nya fräknar dyka upp på Frunäsan bara på den stund vi var ute. Mitten av Oktober känns det verkligen inte som, vilket är lite synd då jag just höstekiperat mig som hejsan.
Kvällen har vi sedan tillbringat med filmfrossa och thaimat. Life is good.