Wednesday, May 28, 2008

Det aer mycket nu

Aer tokfoerkyld, har just faatt veta att vi paa Pfizersupporten foermodligen blir arbetsloesa snart, och inatt har ett aaskvaeder slagit ut stroemmen i stora delar av trakten lagom till mina foeraeldrar kommer paa besoek idag.
Radamsa.

Men aa andra sidan har jag soekt 25 jobb inatt och aaskvaedret - som drog fram precis oever daer jag satt och hade noll foerdroejning mellan blixt och tordoen - var magnifikt och livade upp mitt arbetspass. Nu saahaer lagom till at jag skall hem om en timme har det spruckit upp och solen skiner fraan en klarblaa himmel. Det loeser sig med allt.

Thursday, May 22, 2008

Nytt spelberoende



Soeta flashspelet Raft Wars har mig i ett fast grepp. Testa ni ocksaa!


Tuesday, May 20, 2008

Four more years

Fyra aar som gift, och det enda jag har att klaga paa aer att jag mognat saa foerbannat. Tack aelskling!

Klicka HAER foer att laesa Frus broellopsdagsblogginlaegg.

Webserie nu igen


Snygga och spaennande Two Rooks rekommenderas, och jag vet aatminstonde tvaa personer i bekantskapskretsen som kommer att digga den foer dess lilla touch av Yaoi...

Monday, May 19, 2008

Nelly the elephant packed her trunk...

Aer jag den ende som anser att den mekaniska elefanten i den haer filmen (hittad hos Eastcliff Richard) ...


http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-4628921405455956969&hl=en" type="application/x-shockwave-flash">

...paaminner mer aen lite om en At-At fraan Star Wars?


Monday, May 12, 2008

Rikt kulturliv

Laat ingen maenniska klaga paa utbudet haer paa vaar lilla halvoe! Vi kanske inte har allt som stora huvudstaden har att erbjuda, men tittar man i noejesannonserna i senaste Isle visitors guide finner man att det minsann bjuds baade oel-och-poesikvaellar saavael som moeten i den lokala foereningen foer elorgelentusiaster. Hur maanga svenska staeder kan skryta med ngt liknande?

Friday, May 09, 2008

Jag vet inte...

...huruvida ni laeser webserien Dr McNinja, men i den senaste storylinjen har man bland annat faatt veta att Hitler bor i Draculas hemliga maanbas.
Ja var det inte det jag trodde!

Annars har jag inatt haft glaedje av webradion http://www.pandora.com daer man med ganska liten anstraengning kan faa till en musikblandning som passar tom en saa sammansatt smak som min. Inte illa alls faar jag saega. Enda nackdelen var att jag var tvungen att googla mig till ett amerikanskt postnummer foer att kunna registrera mig, men vad goer man inte foer lite musik till arbetet.

Thursday, May 08, 2008

Vaart nya hem och lite annat

Har nu aentligen faatt tummen ur och fixat lite bilder foer er slaektingar och andra som aer nyfikna paa hur vi har det.

Bellevue Road 26. Vi bebor allt oever markplan. Grannarna daernere har enligt uppgift laegenheten som sommarnoeje och har aennu inte synts till.

Vy fraan vaart koeksfoenster.

Vaart aennu saa laenge omoeblerade vardagsrum.


Naemnde jag att vi bor i flera etage?



Fru beundrar Ramsgates hamninlopp.

Delar av vaart lilla sjoefartmuseums utstaellning. En av baatarna var med om att evakuera brittiska soldater fraan Dunkirk 1940, och den danska skutan flydde hit undan den tyska invasionen. Vad den solbadande damen har foer historia framgaar dessvaerre inte av skylten vid kajen.

Wednesday, May 07, 2008

Ukulelefeber

Fru och jag har ju laenge diggat The Ukulele Orchestra of Great Britain ( de har ett par spelningar i Sverige i september foer den haagade) och helt naturligt har vi daa ocksaa sniffat lite paa ukulelens kung: George Formby som gjorde biografer osaekra under 30- och 40-talen med sina foertjusande faaniga saanger. Detta i sin tur knyter an till Alexei Sayles underbara komediserie "Stuff" fraan 80-talet daer det i en sketch avsloejas att Einstein sedan han flytt Tyskland skulle ha foersoerjt sig som manusskribent aat just George Formby, daerav fysiktemat paa visan nederst (raderna "tell me what's the matter said the lovely young lass, I said it's latent energy condensed into mass" faar mig att skratta hoegt varje gaang, nerd som jag aer). Mannen som trakterar banjolelen i "Stuff" heter Mark Williams och aer annars mer kaend foer dagens biopublik som Mr Weasly i Harry Potter-filmerna. Ni ser, allt haenger ihop.

Foer den som vill - som oeverkurs liksom - veta hur man kopplar ihop George Formby och Kevin Bacon aer kedjan som foeljer: "When I'm cleaning windows" anvaendes som musik i filmen "Matchstick Men" som regisserades av Ridley Scott, som ocksaa laag bakom regin av G.I. Jane, i vilken Demi Moore medverkade, vilket hon dessutom gjorde i "A Few Good Men", daer hon bla spelade mot Kevin Bacon.
Ack ja, maerks det att jag jobbar natt och har lite, lite traakigt?