Monday, March 31, 2008

Die partei hat immer recht

Glada nyheter! Inte de vidriga lägenheter vi tvangs betitta i lördags (mer därom på Frubloggen), och inte heller att Fru slapp lindrigt ifrån den sparkade kollegans grundlösa anklagelser om att hela kontoret som en man hade mobbat henne. Nej, jag är nu äntligen med jobb. På onsdag börjar jag på Pfizers support och det ser jag fram emot. Tyvärr blir det rullande skift med nattjobb var tredje vecka, men vadfan, det är en början och det innebär att vi äntligen får råd att flytta. Har vi riktig tur kan vi få den fina nyrenoverade gamla lägenheten i fyra plan på Bellevue road. Håll tummarna alla! Calloo-callay och allt det där. Nu djävlar skall vi fira med en takeout!

Saturday, March 22, 2008

Kanske inte så mycket drang, men i alla fall

Denna blåsiga påskafton har vi varit och tittat på lägenheter (vi är lite kära i en på Bellevue Road trots heltäckningsmattor man sjunker ner till fotknölarna i och pratade på bred göteborgska om att flytta till bellevue ända tills jag sade "om man säg'" och harklade mig, vid vilken punkt Fru alltid hotar med skilsmässa). Som alternativ gillade vi en lägenhet vid albion place med lite rolig planlösning och makalös utsikt men något mindre modern och med lite mindre kök. Svår balansgång.
Efteråt traskade vi ner till stranden och såg på stormen. Det blåste och skvätte som hejsan. En modig surfare gjorde ett försök att dra fördel av vågorna men det slutade med att han slängdes mot vågbrytaren och fick brotta sig iland.
En smula oroande faktiskt.

Soundtrack av Mahler eller ngn kanske?

Eller "Spartacus" för den där Onedinkänslan?


Dumdristighet eller mod?


Bra gick det iaf inte


Läge att ge upp


Han ser lite matt ut

Monday, March 10, 2008

Så gifta har de aldrig varit förut

Om några timmar är mitt Stockholmsbesök över men det har varit förtjusande. Jag har inte riktigt hunnit smälta allt så jag bara tjoffar upp några bilder från själva tillställningen så länge.

Värsta bruden ba'


Brudparet anländer till Långholmens fasta paviljong


Nygifta, Herr L-quist ville inte vara med på bild


Mina medvärdar för kvällen


Totalt nästan 100 gäster från ett tiotal länder


Brudens brorson hade bakat en fantastisk tårta


Kompisar från förr med nytillskott

Bandet, som var bra, hade två sångerskor. Mycket fiffigt, för när den ena sjöng falskt höll den andra tonen.

Framåt natten blev det jordbävning tror jag

Tuss, norsk buskatt som väckte mig med tåattacker var natt



Monday, March 03, 2008

Jerry or some shit, isn't it?

Våra nya komedifavoriter Armstrong & Miller har tagit andra världskrigets pilotslang och moderniserat en aning. Biforgar först Monty Pythons take på samma tema för jämförelse.



Och så lite Armstrong & Miller: