Friday, February 29, 2008

Jag undrar jag


No comment

SÅ skall ett budskap se ut!

Enkelt och rakt på sak

Sordid details following

Nu kan jag inte tiga längre, sanningen måste ut. Ashes to ashes - den fristående spinoffen på Life on Mars - är inte bra. Och då menar jag att den är rentutsagt dålig. I nivå med svenska polisdramer fast med budget.

För den som liksom vi älskade Life on Mars, och verkligen engagerade sig i Sams öde är denna urvattnade travesti ett hån. Huvudperson är ointressant, hennes inre konflikter känns ointressanta och där Sam hade Gene Hunt som sin motpol har Alex honom som ngn sorts vridet mansideal. Där Life on Mars var både spännande och tankeväckande lyckas Ashes to ashes vara slätstruken och jag fann mig till och med bli irriterad på en biljakt som drog ut på tiden. Den som känner mig vet att det skall mycket till för att det skall gå så.
Visst bidrar det att John Simm är en av de bästa skådespelarna i sin generation, vilket inte kan sägas om Keeley Hawes, men mot dåligt manus kämpar skådisarna föräves.
Såvitt jag förstår är det samma personer som står för manus och regi som sist så antingen är det så att formatidén inte höll för ännu en serie eller också hade de för bråttom, för detta är bara inte gott nog.
Synd och skam, för Life on Mars är fortfarande väldigt bra.

Wednesday, February 27, 2008

Baeva maande grisarna

Inatt skalv det. Saeger de. Varken Fru eller jag maerkte ngt.

Nej foerlaat. Det boerjade med en skakning paa nedre daeck. Aesch.

Det foersta vi maerkte var att grannens stereo aentligen hade tystnat. Det saegs att djur aer kaensliga foer annalkande naturkatastrofer och saa svinaktigt hoegt som han spelar sin hard trance kom det inte som en oeverraskning att han hade detta sjaette sinne.
Sedan kom det ett maektigt mullrande, men eftersom det gaar en flight path till Kent International oever centrala Ramsgate taenkte vi inte saa mkt paa det.
Saa ploetsligt darrade hela huset, och i ett regn av gips, murbruk och tegel svepte jag upp Fru i mina armar, sprang till naermaste doerroeppning och kysste henne oemt medan jag sade smaa troestande kaerleksord och hon vilade sin kind mot mitt haariga broest.



Jag aer ledsen, vi maerkte som sagt inte ett skvatt. Hade vi bott i Lancashire hade saken nog staellt sig annorlunda, men haer nere bland kritklipporna sov vi saa soett.

Monday, February 25, 2008

Helgpromenad laengs stranden - igen

Vill inte tjata men vi bor i en fin liten stad. Soendagens promenad paa stranden bjoed bland annat paa en familj som hade byggt ett sandslott foer att laera barnen om tidvattnet och nu stod och vaentade paa den lilla borgens undergaang. Efter att de hade gaatt paaskyndades densamma av en mastiff som inte bara en utan tvaa gaanger kissade paa fortifikationen och en sockerspeedad engelsk unge som hoppade paa den. Saa kan det gaa.
Vill ocksaa passa paa att skryta igen med hur laangt vaaren har kommit haer. Allt blommar, fraan koersbaerstraed till tulpaner, och jag fruktar att det kommer att vara utblommat lagom till att den verkliga vaermen kommer. Jag har till och med sett aarets foersta humla, och det aer lite oeverraskande saa haer i februari...

Aennu inget nytt om jobb men att vaenta sig att britter skall aaterkomma om ngt innan det gaatt minst tvaa veckor aer faafaengt. Vid gott mod.


Som ett litet Mont Saint Michel paa Ramsgate main beach


Parken i Vale Square blommar som hejsan

Friday, February 22, 2008

Det ljusnar

Det gaar framaat; kontaktades av tre rekryteringsagenturer igaar, bla roerande ett jobb i London. Lite pendling skall vael en karl taala. Naesta aar boerjar det dessutom gaa snabbtaag till stora staden och daa beraeknas huspriser stiga. Haa haa jaja.

Solen bryter igenom dimman oever Ramsgates hamn

Wednesday, February 20, 2008

Attans faanig osis

Jobbet gick till en kille som laemnat Pfizersupporten foer ett aar sedan men nu blivit arbetsloes. Rekryteraren sade att jag hade "done a very good interview", men det aer ju min foertjusande personlighet jag raeknar med som avgoerande faktor, och saa gaar de och vaeljer ngn som kan jobbet istaellet. Bah, humbug!
Nya friska tag, har hoegvis med ansoekningar ute.

Thursday, February 14, 2008

Much ado about nothing

Som det visade sig, naer rekryteraren fraan Lantec vael svarade paa mina med hennes kollegor laemnade medelanden och ringde tillbaka, var beskedet jag skulle faa att de aennu inget besked hade. Efter aatta timmars anspaenning blev mig denna vaestgoetaklimax lite foer mkt och jag blev sur och grinig. Lyckligtvis aer Fru vaeldigt foerstaaende och hon tog det med jaemnmod.
Idag skulle Lantec ringa och hoera varfoer inget sports om min intervju saa eventuellt faar jag besked senare, men jag taenker verkligen inte haalla andan.

Saa laenge faar ni en bild paa kritklipporna vid Dumpton Bay. Man har inte traakigare aen man goer sig.

Wednesday, February 13, 2008

Strandpromenader

Hej alla. Aer vaeldans nervoes efts jag just faatt mail fraan rekryteraren som handhar jobbet jag var paa intervju foer. Hon vill att jag skall ringa henne saa haall tummarna foer saa fort jag gaatt ut fraan biblioteket faar jag veta hur det gick. Iiiih.

Nedan lite bilder fraan de haerliga helgpromenader Fru och jag tagit laengs stranden. Jag har nog blivit lite kaer i Ramsgate faktiskt. Nu finns det ploetsligt tre staellen i UK jag kan taenka mig att bo (Nordvaestra Skottland, Norra Wales och oestraste Kent).

Ramsgate Main Sands i hoegvatten (vid laagvatten kan man promenera paa stranden aenda till Broadstairs).




En entusiastisk labbe hade givit sig fan paa att gnaga ner ett kalkstycke till baerbar storlek medan mattarna ropade foergaves.



Parken vid Albion Place (East Cliff). Fru var litteraert lustig och ropade "EaaastCliff" naer vi kom hit. Ja jag vet vad ni taenker men hon aer min!




Wellington Crescent i kvaellsljus. Jaja, East Cliff kan vael vara lite fint det ocksaa.





Glad vovve jagar boll

Tuesday, February 05, 2008

Senaste nytt fraan sydkusten

Det aer fint haer. Nedan lite foton fraan en promenad jag tog haeromdagen i vaar del av staden (West Cliff for life yo). Kan ocksaa beraetta att jag har en jobbintervju paa torsdag saa haall alla tummar ni kan foer det vore djaevligt skoent att ha ett jobb igen (snart fyra veckor som hemmaman). Watch this space foer uppdatering och snart en bildblogg fraan vaar foertjusande trevliga strandpromenad i loerdags. Om Patrik laeser faar han gaerna hoera av sig foer jag lyckas inte naa honom paa telefon och vi har som sagt inte naet hemma.


Det gamla klostret i slutet av vaar gata

Ett gammalt badhotell omgjort till laegenheter

Husen laengst ut paa klippan

Hamnen med *boo* East Cliff i bakgrunden

Tvaavaanings cottage med takterass i lugnt laege, bara £149000

Tjusiga Spencer Square, i ett av husen i bakgrunden bodde Vincent van G medan han undervisade vid en konstskola i naerheten

Det nedlagda motormuseet aer vackert belaeget

Kaernkraftverk i motljus