Saturday, January 26, 2008

Still Alive

Really busy though. No job as yet but hopeful. Still no internet access at home.
Bugger.

Ramsgate aer fint och vi kommer helt klart att trivas haer bara jag hittar ett jobb och vi faar flytta ifraan den elaendeskalla lgh vi bebor nu, saa framaat Maj aer besoekare vaelkomna. Vi bor paa taagavstaand fraan huvudstaden foer haagade UK-resenaerer. Alles gut.

Tuesday, January 15, 2008

Stressad


Om två timmar ganska precis går mitt tåg och jag har sådan fruktansvärd resfeber. Tänk att jag skall lämna Gourock för gott..

Thursday, January 03, 2008

Kort om helgerna

Så var det då överståndet. Fru och jag har firat trevligt low key nere i Ramsgate med såväl kalkon som skinka. Skinkmacka på julknäcke framför bra film är precis lagom mkt julstök för min del.
Vi hann också med att drälla på bio lite traditionellt sådär i mellandagarna. Både The Golden Compass och den nyfilmatisering av St Trinians som jag aviserade för ett bra tag sedan avverkades och bägge anbefalles.
Vi hann också utforska Ramsgate lite mer och fann många förfärligt fina hus till både uthyrning och salu. Vi ser fram emot att få dra arkitekt-Lisa runt i trakten.

Av olika orsaker kom jag att ta buss hem och det kostade för all del inte så förfärligt mycket men det tog å andra sidan sexton timmar från dörr till dörr. Om själva resan kan jag berätta att Birmingham måste vara den fulaste stad jag någonsin har sett - den får Gårdsten att verka inbjudande - och att jag ännu en gång fått bekräftat att drygt 90 % av brittiska män inte tvättar händerna efter toalettbesök. Jag skall tamigfan börja gå med handskar till vardags.

Nyligen åkte jag med en taxichaufför i Greenock som kört oss förut och därför undrade var Fru höll hus. När jag förklarade hela flytthistorien kom vi in på England och engelsmännen.
Översatt från greenokian till engelska hade han följande att säga:
"They are the most useless people ever. They go around the world fucking things up as they go and then all of a sudden it's all BRITISH!"
Det är inte utan att han har en poäng där. Jag läser just nu Patrick Cockburns "The ockupation - war and resistance in Iraq" - en mkt mer detaljerad och nyanserad bild av hela Irakkriget än vad man som västerlänning är van vid. Kan inte nog rekommendera den, även om man pendlar mellan gråt och skratt åt vissa partier.

Apropå på böcker har nu en av mina favoritförfattare gått ur tiden; George McDonald Fraser har avlidit 82 år gammal. Mest känd blev han för de historiska pikareskromanerna om Flashman men han har skrivit mkt annat som är värt att läsa. Börja dock gärna med den första Flashman och jobba er sedan igenom serien.