Thursday, September 27, 2007

...men hemma bäst.

Hemma igen efter en trevlig och tröttande road trip ToR Wales via the lake district. Mer utförlig beskrivning kanske kommer vad det lider men sammanfattningsvis: det var fint. I Wales bodde vi i Hawarden på St Deiniols - gamle William Gladstones bibliotek som vid hans död gjordes tillgängligt för allmänheten för en billig penning. Vackert och löjligt billigt boende mitt i norra Wales med Snowdon och allt annat sevärt inom nära räckhåll. Just Snowdon kom vi aldrig upp på då bergbanan avstängts pga storm men vi hann med en hel massa annat fint. Särskilt vill jag rekommendera Llangollen med omnejd och Horseshoe Pass som är väldigt vackert.


På väg ner från Horseshoe Pass


Vy från bron i Llangollen

Walesiskt så det förslår

Utsikt från akvedukten i Pontcysyllte

St Deiniols bibliotek

Swallow Falls

Walesisk dal komplett med regnbåge

Vi sov en natt i roliga Chester

Hemvägen gick via Port Sunlight där Lord Lever anlade en mönsterstad för Unilevers anställda och sedan genom tunnel under Mersey till Liverpool (som jag inte tyckte verkade vara ngt speciellt) och så vidare mot the lake district. För mig var det snarare bergen än sjöarna som var lockelsen med Cumbria men to each his own.


Kvällssol över lake district

Keswick sett från bergen

Ett besök i Keswick där de på femtonhundratalet upptäckte att det var coolt med grafit (de har ett blyertspennemuseum intill fabriken för Derwents konstpennor) gjorde vi också men sedan bar det norrut igen mot Northumberland och Hadrianus mur.
Den hade jag inte sett sedan jag var sju och jag måste säga att den gjorde inte riktigt lika stort intryck såhär i vuxen ålder...
Själva muren går uppe på krönet

Nu är vi hemma i Skottland igen och glada för det. Norra Wales är så vackert att jag hade kunnat tänka mig att bo där men på det hela taget går inget upp mot högländerna. Så är det nu bara. Fast snart är det dags för ett mer permanent miljöombyte.






Thursday, September 20, 2007

QE II säger farväl

I likhet med i princip hela trakten var vi nere vid Clydes strad idag för att säga farväl till kryssningsbjässen QE II som för fyrtio år sedan byggdes här (många är hemmen i området med som inreddes med mattor och annat från det båtbygget) och nu är på väg till Dubai för att bli hotell.

Så kom hon då äntligen

Hon är väldigt stor


Hej då

Thursday, September 13, 2007

Nu ännu äldre

Jahaja så var det dags igen. Fyrtio smyger sig på och jag väntar fortfarande på att bli vuxen. Men jag har snäll Fru och kelig katt så det skall nog bli bra det här.



För den som undrar är mina drömyrken när jag blir stor som följer:
1. Dynamitard
2. Rentier
3. Goddagspilt